Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μητροπολίτου Δρυϊν.,Πωγων. & Κονίτσης κ.Ανδρέου για το Βορειηπειρωτικό

       ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
                    ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Εν Δελβινακίω τη 4η Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

«Με περισσότερη θλίψη και λιγότερη οργή, είδα στον Τύπο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα είναι φανερό, ότι προσπαθεί να μιμηθή τον νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την Οθωμανική «Τουρκία της καρδιάς του». Γιατί κι’ αυτός αναπολεί την παλιά ... «αλβανική Αθήνα», υποστηρίζοντας, ότι «ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολη» κι’ ότι οι κάτοικοι της Αττικής, ήσαν αλβανόφωνοι, διεκδικώντας ουσιαστικά ως Αλβανούς, όσους μιλάνε την αρβανίτικη διάλεκτο ! 

Βέβαια, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του, απάντησε στις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του κ. Ράμα. Όμως, πίσω από το ανιστόρητο παραλήρημα του αλβανού Πρωθυπουργού, κρύβεται το σχέδιο των Αλβανών για την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της Ελληνόψυχης Χειμάρρας, που από το 1946, όταν οι Χειμαρραίοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το ψευτοδημοψήφισμα του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, έγιναν «κάρφος» στο μάτι του αδίστακτου εκείνου Ελληνομάχου και Χριστιανομάχου. Και το αβυσσαλέο μίσος των Αλβανών εναντίον της Χειμάρρας συνεχίζει να παραμένη άσβεστο μέχρι σήμερα, αφού η ηρωϊκή πόλη και η περιοχή της αρνείται να υποκύψη και να δεχθή τον αφελληνισμό της. 
 
Όταν, προ μηνών, επρόκειτο να γίνουν, μέσα, δημοτικές εκλογές, φάνηκαν καθαρά τα σχέδια των Αλβανών να μην εκλεγεί Έλληνας δήμαρχος στην Χειμάρρα, αφού συνένωσαν χωριά με αλβανικό πληθυσμό, με την αδούλωτη Χειμάρρα. Έτσι εκλέχθηκε ένας Έλληνας μεν την καταγωγή, αλλά, ατυχώς, αλβανόψυχος, ο Γιώργος Γκόρος. Τότε είχα διαμαρτυρηθή εντόνως. Και ζητούσα από την Ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύση τους Έλληνες Χειμαρριώτες από τις σατανικές αλβανικές μεθοδεύσεις. Δυστυχώς, ουδείς κινήθηκε. Τώρα, βέβαια, που το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο, το Ελληνικό ΥΠΕΞ προσπαθεί να μαζέψη τα ασυμμάζευτα, εκδίδοντας, ευτυχώς, μια σοβαρή ανακοίνωση, ως απάντηση στα φληναφήματα του κ. Ράμα, όπως παραπάνω αναφέρθηκε.
 
Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι Βορειοηπειρώτες της Χειμάρρας παραμένουν στους δρόμους, εμποδίζοντας τους Αλβανούς να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους, δέκα εννέα (19) τον αριθμό, τον χώρο των οποίων οι Αλβανοί θέλουν για την μεταμόρφωση της πόλεως, σύμφωνα, δήθεν, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (τρομάρα τους) ! 

Το λέω ξανά και το φωνάζω : Η Χειμάρρα και, γενικώτερα, η Βόρειος Ήπειρος, κινδυνεύει τα έσχατα. Ο πολιτικός κόσμος ας αφήσει τις κοκκορομαχίες, για το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κι’ ας δη τι μπορεί και τι, εν προκειμένω, πρέπει να πράξη. Γιατί υπάρχει και το ζήτημα των «Τσάμηδων», που το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. «Φύλακες, γρηγορείτε» ! ».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.