Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ε!!! εσείς εκεί στο fb ...διαβάστε τί σας περιμένει!!!

Μέσω των social media θα ψάχνουν τους φοροφυγάδες!

Το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα χρησιμοποιήσει τα social media μέσω ενός συστήματος χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση που θα αντλεί πληροφορίες από διάφορες πήγες και θα ενημερώνει αν πρέπει να συνεχιστεί ο έλεγχος ή όχι, αποκαλύπτει το "Βήμα της Κυριακής".

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ βρίσκονται 1,8 εκατομμύρια ΑΦΜ, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φωτογραφίες "χλιδής" στα scocial media θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις των χρηστών. 

Το νέο φιλόδοξο αυτό σχέδιο έχει ως στόχο να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να περάσει το μήνυμα "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.λπ., αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.ά.) οι φοροελεγκτές του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.
Οι ελεγκτές θα πληκτρολογούν ένα ΑΜΦ και μέσα σε 24 ώρες το ίδιο το σύστημα, χωρίς παρέμβαση, θα αντλεί στοιχεία και θα βγάζει ένα μήνυμα: να συνεχιστεί ή όχι ο φορολογικός έλεγχος.

Επίσης, ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται μόνο στα στοιχεία του συστήματος αλλά θα μπορεί να μπει στο προφίλ του φορολογούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αντλήσει στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν φαίνονται στα επίσημα αρχεία του κράτους. Η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα στοιχεία του φορολογούμενου όπως αυτά εμφανίζονται στο Ε9, το κτηματολόγιο και άλλες βάσεις δεδομένων, σε παρελθούσες φορολογικές χρήσεις και εισοδήματα, σε πρόστιμα και ποινές, σε βάσεις δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Ναυτιλίας, στοιχεία από το Χρηματιστήριο και τις συναλλαγές που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί.

Πηγή:http://www.liberal.gr/arthro/72313/oikonomia/2016/meso-ton-social-media-tha-psachnoun-tous-forofugades.html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:


Να γελάσεις ή να κλάψεις με τη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.