Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πολύτιμη Έκδοση απο έναν άξιο συγχωριανό μας…

Έχουμε τη τιμή και τη χαρά να κρατάμε στα χέρια μας την πρόσφατη έκδοση-μελέτη-ντοκουμέντο  του συγχωριανού μας Παντελή Καβακόπουλου “ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ”, (έκδοση 2013). 
Ο αξιολογότατος συγχωριανός μας, όπως είναι γνωστό, υπηρέτησε με ζήλο και αξιοθαύμαστη συνέπεια τις πιο γνήσιες λαϊκές και εθνικές παραδόσεις μας σχετικά με τη δημοτική μας μουσική. 

Γνήσιος Ηπειρώτης, γνήσιος λαϊκός μουσικός ο ίδιος, μαγεμένος πραγματικά με τη δημοτική μας μουσική, ξεκινώντας απο τη Ήπειρο επισκέφτηκε σχεδόν όλες τις περιοχές της Ελλάδος κατέγραψε και αφομοίωσε τις μουσικές τους και γι αυτό έχει καταξιωθεί σαν Πανελλήνιος ερευνητής και συγγραφέας βιβλίων που αποτελούν σήμερα απαραίτητα εγχειρίδια ανοίγοντας έναν δρόμο έρευνας που ελάχιστοι ακολούθησαν… 

Το πραγματικά τεράστιο έργο του (για το οποίο έχει βραβευτεί επανειλημμένα) που περιλαμβάνει εκτός απο τις πολύτιμες εκδόσεις και συναυλίες, μουσικές εκπομπές, μουσικολογικές διαλέξεις και μουσικολογικά άρθρα, βιβλιοκριτικές, ηχογραφήσεις, παρουσιάσεις σε Ελληνικά και Διεθνή μουσικά  συνέδρια, δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό του ως ενός μεγάλου και γνήσιου υπηρέτη  της παράδοσης.   

Δεν μπορούμε να κρύψουμε το θαυμασμό μας ξεφυλλίζοντας το καταπληκτικό βιβλίο του. Κανένας άλλος δεν συνέδεσε με τόση ακρίβεια το χορό τη μουσική και το τραγούδι… 
Στο βιβλίο αυτό, προϊόν πολυετούς εργασίας παρουσιάζονται: 
  • Βιογραφικά των σημαντικότερων οργανοπαικτών που διαμόρφωσαν το ύφος της ηπειρώτικης μουσικής στον 20ό αιώνα. 
  • Καταγραφή σε παρτιτούρα περίπου 300 διαφορετικών οργανικών σκοπών και τραγουδιών. Ανάλυση της μελικής και ρυθμικής δομής των σκοπών και τραγουδιών. 
  • Σχολιασμένες παρουσιάσεις των βημάτων των πιο διαδεδομένων χορών της Ηπείρου, αλλά και πολλών σχετικά άγνωστων και ιδιότυπων με τοπική εμβέλεια. 
  • Αναδημοσιεύσεις παλαιότερων κειμένων, του συγγραφέα για την ηπειρώτικη μουσική παράδοση. 
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα ΜΡ3 ψηφιακό δίσκο, με ενδεικτικές εκτελέσεις των σκοπών και τραγουδιών από το πρόγραμμα παρτιτούρας και δισκογραφίας ηπειρώτικης μουσικής του Παντελή Καβακόπουλου. Συμπεριλαμβάνει επίσης και ένα DVD ψηφιακό δίσκο, με οπτικοακουστικό υλικό,- από επιτόπιες έρευνες του στην Ήπειρο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΜΑΣ


Το βιβλίο αυτό που  θεωρούμε οτι είναι ένα πραγματικά πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη, διατίθεται απο την Αδελφότητά μας έναντι 50 ΕΥΡΩ. 


el gato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.