Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ “ΜΑΝΑ”- Μουσικοθεατρική Παράσταση:ΒΗΣΣΑΝΗ-ΠΩΓΩΝΙ-ΚΡΗΤΗ

Την Κυριακή το πρωΐ 16 Μαΐου στις 11:00 στην αίθουσα που βρίσκεται στα Γραφεία μας στη θρυλική “ΜΑΝΑ”, η Αδελφότητα προγραμμάτισε μία ωραία εκδήλωση, αφιερωμένη στους δεσμούς της Βήσσανης με την λεβεντογέννα Κρήτη. 

Οι Βησσανιώτες έχουν άρρηκτους δεσμούς με την Κρήτη, αφού εκεί ταξίδεψαν, δούλεψαν, πλούτισαν και έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωσή της.

“…Όλγα Βασιλισσά μου πούν τα καράβια σου; 
Στην Κρήτη πολεμούνε τα παλληκάρια σου 
Ο Γκάγκας πολεμάει, με δεκαοχτώ παιδιά 
τρία από τη Ζαραβίνα δύο από τη Μόσιορη 
και τα άλλα δεκατρία από τη Βήσσανη…” 

Την μουσικοθεατρική παράσταση επιμελήθηκε ο γνωστός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ και έχει θέμα: “ Οι ραψωδοί των Ελλήνων Βιτσέντζου Κορνάρου Ερωτόκριτος” 
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους απόγονους των θρυλικών εκείνων Βησσανιωτών, που απο τον 19ο αιώνα ταξίδεψαν στη Μεγαλόνησο για να καζαντήσουν, ασκώντας αρχικά το πατροπαράδοτο επάγγελμα του αρτοποιού. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς παρέμεινε στη φιλόξενη Κρητική Γή και έγινε ένα με αυτή. Έτσι οι περισσότεροι μεγαλούργησαν στο εμπόριο,τις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Επίσης αφιερώνεται και σε εκείνους απο τους σύγχρονους Βησσανιώτες και Βησσανιωτοπούλες, που διάλεξαν για συντρόφους της ζωής τους Κρητικοπούλες ή Κρητικούς. Μετά το τέλος της παράστασης δεν θα λείψει το γνωστό Βησσανιώτικο κέρασμα (τσίπουρο, κρασί και πίττες).               

            ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ…             
ΜΑΡΝΗ 38, 6ος ΟΡΟΦΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.