Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η θέση της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών για τις ΕΟΖ


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΙΩΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» 

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013 
Προς την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Σε απάντηση του αιτήματός σας, που εστάλη με τη σχετική επιστολή, και μελετώντας τη συνοδευτική παρουσίαση θέσεων της Ομοσπονδίας για την πρόταση δημιουργίας Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι, αλλά και άλλες απόψεις και θέσεις -όπως της Πανηπειρωτικής, της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου, της Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου κ.ά.-, εκθέτουμε τα παρακάτω: 

Η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών θεωρεί ότι καμία μορφή Ε.Ο.Ζ. δεν θα ωφελήσει την περιοχή του Πωγωνίου ή τη χώρα, αντιθέτως θα τις βλάψει ανεπανόρθωτα. 

Η έξοδος από την οικονομική κρίση και την ανεργία σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταναστών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζομένων, και του φυσικού πλούτου και κάλλους της περιοχής μας, οδηγεί σε αδιέξοδο υποβάθμισης, καταπάτησης, εκμετάλλευσης, αισχροκέρδειας, οικολογικής καταστροφής και ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. 
Οι κόκκινες γραμμές, που ορισμένοι θέτουν, εύκολα γίνονται ‘ροζ’ και με την πάροδο του χρόνου ‘ξεθωριάζουν’ και σβήνονται. Πρέπει όλοι οι Πωγωνήσιοι να αντιληφθούμε πως αν δημιουργηθεί Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι τότε το πείραμα θα πετύχει και θα επεκταθούν οι ζώνες αυτές και στην υπόλοιπη χώρα. Επομένως, έχουμε μεγάλη ευθύνη και η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. 

Όχι σε οποιαδήποτε μορφή Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι. 

Με εκτίμηση 
Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Νεάνθης

el gato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.